Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Dahlia 'Collaretta La Gioconda'

Dahlia 'Collaretta La Gioconda'

Foto: Dahlia 'Collaretta La Gioconda'

Dahlia`s zijn dankbare planten: hoe beter ze verzorgd worden, des te meer zult u beloond worden met een voorspoedige groei en een uitbundige bloei.
De voorwaarden die we hieronder geven voor een goede verzorging zijn algemeen. Verschillende grondsoorten, temperatuur, licht en voeding zijn allen van invloed. Door te experimenteren kan iedereen uitvinden wat de ideale verzorging is.
Dahlia`s groeien in elke grondsoort. Belangrijk is, dat de bodem voedzaam, goed doorlatend maar niet te droog is. De ideale P.H. of zuurgraad is 6 à 7. Door het gebruik van kalk is de P.H. te verhogen. Geef dahlia`s altijd een plekje waar ze veel licht hebben. Ze kunnen de gehele dag de zon verdragen. In tuinen die erg warm en beschut zijn is enkele uren schaduw per dag niet erg. Te veel schaduw geeft een te hoge, slappe groei van de plant. Er zullen zich ook minder bloemen ontwikkelen.
Geef dahlia`s altijd voldoende water. De grond dient altijd vochtig te zijn. Vooral de hogere soorten kunnen als ze goed ontwikkeld zijn via het vele blad heel wat water verdampen op warme dagen. Te weinig water veroorzaakt een trage groei, weinig bloemen en geelverkleuring van het blad. Dahlia`s hebben het naar hun zin bij temperaturen tussen 15 en 25 C.
Door hun afkomst (Mexico) zijn ze niet winterhard. De plant verdraagt geen vorst. Plant dus niet voordat het gevaar voor (nacht)vorst geweken is.

Eigenschappen

Hoogte
1 - 80 cm
Kleur
  •   
  •   
  •   
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon