MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Akelei 'Alba'

Groeit in 8 tuinen

Latijnse naam
Aquilegia vulgaris 'Alba'
Andere benamingen
Aquilegia vulgaris 'Nivea', Aquilegia 'Munstead White', Aquilegia vulgaris alba, Aquilegia vulgaris 'Munstead', Aquilegia vulgaris 'Munstead White', Witte Akelei, Wilde Akelei
Hoogte
1 - 80 cm
Kleur
Winterhard
Ja
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

Wilde Akelei is een plant met witgekleurde bloemen die zichtbaar zijn in de lente. Is zeer winterhard.
Hij wordt slechts 45 tot 60 centimeter hoog en bloeit en groeit het liefste op een grond die rijk is van kalk, op een half schaduwrijke plek, onder bomen of andere planten die goed gecombineerd kunnen worden met Wilde Akelei.
Vanaf mei tot en met juni krijgt Wilde Akelei prachtige bloemen die in een geknikte houding naar beneden aan de bloem hangen.
Nadat Wilde Akelei heeft gebloeid, herpakken deze stengels zich en krijgen dan een opgaande vorm.

De bladeren zitten vast aan een stengel die groenig van kleur is, net als de bladeren. De onderkant van het blad is blauwig en harig.

Standplaats : Wilde Akelei wenst een zonnige tot half schaduwrijke standplaats op een normale bodem. Zorg voor een niet te natte, humusrijke grond en plaats Wildelei akelei wanneer mogelijk op een beschutte standplaats.

Verzorging en toepassing : Wilde Akelei is een mooie plant voor in de border. Verder is Wilde Akelei een gemakkelijke plant en vraagt deze niet veel verzorging. De bloemen van Wilde Akelei zijn goed te gebruiken in boeketten en bloemstukken.

Berichten over deze plant