MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Mandevilla 'Rio Pink'

Mandevilla 'Rio Pink'  • 

Foto: Mandevilla 'Rio Pink'

Geschikt voor buiten als kuipplant ook terras, balkon of border.
Plaats de plant op een lichte plaats bij een temperatuur van 10 graden of meer.
Veel licht mag direct zonlicht hebben, bloeit vanaf april.
Regelmatig bijmesten en potgrond goed vochtig houden.
Indien nodig lange scheuten terugsnoeien en uitgebloeide bloemen verwijderen.
De plant is niet winterhard! Dit betekent dat u de plant, als er kans op nachtvorst is, naar binnen moet halen.

Sundaville (Mandevilla of Dipladenia) is een geweldige klimpant voor een plantenbak op het terras of balkon. Deze klimplant, oorspronkelijk afkomstig uit Centraal- en Zuid-Amerika bloeit de hele zomer met fantastische, trompetvormige bloemen, in de kleuren wit, roze en fel rood. De bladeren  hebben een diepe, groene, glanzende kleur. Als standplaats heeft een sundaville een voorkeur voor de halve schaduw of een licht zonnige plek.

Snoeien: Wanneer Sundaville (Mandevilla of Dipladenia) snoeien. Lange groeistengels kunnen aan het einde van groeiseizoen in oktober nadat de plant is uitgebloeid, met ongeveer 1/3 worden ingekort. Verwijder ook zwakke scheuten. Of geef hem een snoeibeurt in het voorjaar, dat kan ook. Sundaville bloeit op nieuwe stengels die in hetzelfde jaar zijn aangelegd.

Verzorging Sundaville in de winter : Sundaville (Mandevilla of Dipladenia) is helaas niet winterhard. Hij verdraagt dus geen vorst. Ook kan de plant buiten in de winter niet tegen veel nattigheid. Veel regen in deze periode zorgt ervoor dat de wortels kunnen gaan rotten.

Het beste is om Sundaville in een pot  bij een temperatuur van ongeveer 10 à 14 graden binnen in een vorstvrije ruimte waar licht binnen komt, te laten overwinteren. Zorg er ook voor dat de plant met een droge kluit in de pot naar binnengaat. Een natte kluit kan ertoe leiden dat de wortels gaan rotten. In de winter spaarzaam water geven. Vanaf maart/april wanneer er nieuwe groeischeuten verschijnen ga je de plant meer water geven. Als de temperatuur flink oploopt ( april/mei), kan de Sundaville weer buiten gezet worden.

Sundaville (Mandevilla of Dipladenia) bemesten:  De plant in een pot heeft baat bij bemesting en zal de productie van bloemen ten goede komen.

Eigenschappen

Hoogte
1 - 250 cm
Winterhard
Neen
PH
Neutraal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend