MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Blauw schapengras ‘AmiGold’

Foto: Blauw schapengras ‘AmiGold’

Groeit in 30 tuinen

Latijnse naam
Festuca glauca 'AmiGold'
Andere benamingen
Zwenkgras
Hoogte
1 cm
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend

Algemene omschrijving

De Festuca glauca ‘AmiGold’ is een grassoort die tevens als bodembedekker gebruikt kan worden. Het siergras is winterhard en groenblijvend met een opvallende goudgele kleur. Het siergras Festuca wordt ook wel schapengras en zwenkgras genoemd.
De Festuca glauca ‘Amigold’ kan dankzij zijn bolle groei gemakkelijk naar elkaar toe groeien, waardoor er relatief snel een dichte bodem ontstaat. In de bloeiperiode heeft de Amigold een felle goudgele kleur waarna deze blauwgrijs kleurt.

De Festuca glauca ‘AmiGold’ kleurt zeer goed bij vaste planten met diverse groentinten. Het goudgele blad van de Amigold haalt de groene kleuren van omringende planten mooi naar boven.
De opvallende goudgele kleur van de Amigold kan goed gebruikt om een borderrand of kleine pot meer kleur te geven.

Standplaats :  De Festuca groeit het beste op een plek met veel zon. Deze zorgt ervoor dat het siergras zijn goudgele kleur houdt. Wanneer de Festuca glauca te weinig zonlicht krijgt kleurt hij donkerder groen. Het Amigold gras staat daarnaast graag in grond die goed doorlatend is, wanneer deze te veel water krijgt kleurt dit siergras grauw groen.

De verzorging van dit zwenkgras is zeer eenvoudig. Na de winter kan het dorre blad er met de hand uitgetrokken worden. Om de groei van het siergras te bevorderen kan deze rond maart teruggesnoeid worden tot zo’n 15 cm boven de grond.

  • Bloeikleur :  blauw
  • Winterhardheid :  zeer winterhard
  • Bloeiperiode : juni, juli
  • Gebruiksmogelijkheden :  balkon, bodembedekker, bostuin, heester border, onderbeplanting, potten en bakken, randbeplanting, rotstuin, solitair, vakbeplanting, vaste planten border
  • Grondsoort :  alle grondsoorten, goed gedraineerd, humusrijk
  • Standplaats :  zon, halfschaduw