Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Snoeien

Van midden Oktober tot eind December    · eenmalig

Zomerframbozen dragen aan 2-jarig hout, in de herfst de jonge takken laten zitten, oude takken wegsnoeien.

 

 

Frambozen rassen op zomer- of herfstframboos

Aroma Queen Herfstframboos
Autumn Bliss Herfstframboos
Fallgold Herfstframboos
Heritage Herfstframboos
Ottowa Herfstframboos
Polka Herfstframboos
Zefa Herbstente Herfstframboos
Black Jewel Zomerframboos
Glen Ample Zomerframboos
Glen Clova Zomerframboos
Malling Promise Zomerframboos
Schönemann Zomerframboos
Tulameen Zomerframboos
Golden Everest Zomerframboos

Herfstframbozen snoeien

Herfstframbozen zijn veel makkelijker om te snoeien, daarom is het voor een beginner ook zeker aan te bevelen om met een herfstframboos te beginnen.

Een herfstframboos geeft laat vrucht en heeft daardoor tijd om nieuwe takken te vormen voordat hij gaat bloeien, en dus vrucht gaat dragen. Hierdoor geeft de herfstframboos vrucht op eenjarig hout en kunt u eigenlijk niets fout snoeien. Alle takken kunnen weggesnoeid worden, en alsnog geeft hij het volgende jaar vrucht. Het beste is dus om na de pluk de takken die gedragen hebben weg te snoeien, samen met alle dunne en slechte nieuwe takken. De dikke en goed gevormde nieuwe takken kun je laten staan, en die zullen het volgende jaar de basis van de plant vormen. In principe zijn bij de herfstframboos veel methoden goed, omdat hij erg makkelijk is. Wel is het belangrijk om altijd een minimum van 15cm. takken boven de grond te houden. Dit is de plant zijn bescherming in de winter.

 

Zomerframbozen snoeien

Zomerframbozen geven vrucht op 2-jarig hout. Dit betekent dat u de takken die het jaar zijn gevormd nodig heeft voor volgend jaar om vruchten te krijgen. U kunt de zomerframboos dus niet helemaal terugsnoeien. Verwijder na het plukken van de frambozen de takken die vrucht gedragen hebben en laat de nieuwe twijgen staan. U kunt enkele nieuwe takken verwijderen als er teveel nieuw loof is gevormd.

In onze shop