MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Kattenkruid 'Purrsian Blue'

Nepeta faassenii 'Purrsian Blue'

Foto: Kattenkruid 'Purrsian Blue'

Net als 'Cat’s Meow' heeft deze selectie een verbeterde vorm, hoewel hij over het algemeen wat kleiner en compacter van formaat is. In het eerste jaar vormt ‘Purrsian Blue’ een kleine, perfect ronde, dicht vertakte groep kleine, groene bladeren. In jaar twee behoudt de plant zijn compacte groeiwijze, maar verdubbelt bijna de grootte tot iets meer dan een halve meter breed.

Dit is een zeer rijkbloeiende selectie waarvan de bloemkracht wordt versterkt doordat de bloemen dicht bij elkaar op de stelen staan. Maagdenpalm blauwe bloemen worden vertroebeld door donkerpaarse kelken net boven het aromatische blad van de vroege zomer tot de vroege herfst.

‘Purrisan Blue’ heeft alles waar de tuinman van vandaag naar op zoek is: een onderhoudsarme, droogtetolerante, hertenbestendige, langbloeiende vaste plant die er het hele seizoen geweldig uitziet.

Wanneer Nepeta's stelen zijn gebroken, geven ze een aroma af in de lucht dat de neiging heeft katten aan te trekken, vandaar de algemene naam kattenkruid.

  • Hoogte tot 30cm
  • Bloem:blauw in juni-oktober
  • Drogere standplaats
  • Geschikt als vakbeplanting
  • 7st.per m2

Eigenschappen

Hoogte
1 cm
Kleur
Winterhard
Ja
Vochtigheid
Droog
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend