MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Chilipeper 'Apache F1'

Groeit in 1 tuin

Latijnse naam
Capsicum annuum 'Apache F1'
Hoogte
30 - 40 cm
Kleur
Winterhard
Neen
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

Apache F1 is een heet Chili pepertje. De plant blijft maar pepers geven, heeft een compacte groeiwijze en is daarom heel geschikt om op een zonnige, beschutte plaats buiten in een pot of balkonbak te kweken. In een jong stadium, als de pepers dus nog groen zijn, is de smaak mild. Naarmate ze rijpen worden ze steeds heter. Deze pepertjes zijn heel geschikt om te verwerken in sauzen en gerechten die wat meer pit mogen hebben. 

De groene vruchten zijn na ongeveer 50 dagen geschikt om te plukken. Wil je ze liever rood, dan laat je ze nog zo'n twee weken aan de plant rijpen. Helemaal uitgerijpt zijn ze dus behoorlijk heet!

Pepers houden van warmte en zon. Wij adviseren daarom om ze in een kas, tunnel of serre te kweken. Heb je geen van die drie? Dan kun je er ook voor kiezen om ze in grote potten op een zonnige, beschutte, warme plek op je terras of balkon te kweken. 

Zaai in maart-april binnen voor. Zorg ervoor dat de bodemtemperatuur op zaaidiepte 20-25°C is.

Als de kiemplantjes ± 10cm groot zijn, kun je ze uitplanten in potten. Je kunt ze natuurlijk ook in een kas uitplanten waar de aarde minimaal 20°C warm is. Zet ze dan op zo'n 50 cm afstand van elkaar, in humus rijke grond. Als de temperatuur lager is dan 20°C, laat je ze nog even in de potjes staan tot de aarde de gewenste temperatuur heeft. Bij een te lage bodem temperatuur stopt namelijk de ontwikkeling van het plantje en kan het zelfs afsterven.

Tot slot één tip: Geef geen mest met een hoog stikstof gehalte. De plant zal dan veel blad ontwikkelen en dat gaat ten koste van de vruchtzetting.

Berichten over deze plant