Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Stokroos 'Chater's Double Rose'

Alcea rosea 'Chater's Double Rose'  • 

Foto: Stokroos 'Chater's Double Rose'

Stokroos tweejarig of kortlevend met in het eerste jaar een bladroset en het tweede jaar gevulde lichtroze bloemen. Plaatsen tegen een trellis of muur. Wil gestut worden.

De stokroos is een gekende bloem met zeer lange bloemstengels, in dit geval wordt de bloemstengel tot 175cm hoog. Deze stevige stengel begint al klein te bloeien met vele individuele bloemen, naar gelang de bloei vordert wordt hij steeds hoger. De bloemen van deze soort hebben een lichtroze kleur en zijn gevuld. Hij verdraagt goed schrale grond en groeit graag tussen verharding langs een zuidgerichte muur. Het is een typische ouderwetse plant die onmisbaar is in de cottagetuin.

Stokrozen zijn gevoelig aan roestziekte, dit kan niet echt kwaad voor de plant maar het oogt niet echt mooi.

Vaak komt dit doordat de plant te vochtig staat. Liefst staat hij dus op een goed doorlaatbare tot schrale grond zoals bijvoorbeeld tussen bestrating. Hij heeft ook graag een beschut plaatsje in de volle zon tot half schaduw

De bloemen zijn gevuld, wanneer de bloem uitgebloeid is valt hij af en word er zaad gevormd. Na de bloei kunt u de bloeistengel afknippen om de energie van de plant te sparen.

Indien mogelijk best aanplanten uit de wind want anders is aanbinden van de bloemstengels aangeraden.

Het grootste deel van de 3 tot 5 lobbige bladeren bevind zich in het rozet onderaan de plant maar u vind ze ook nog terug verspreid over de bloemstengel.

Eigenschappen

Hoogte
140 - 200 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Matig
PH
Kalkrijk
Neutraal
Zuur
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend