MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Begonia 'Corallina'

Groeit in 1 tuin

Latijnse naam
Begonia 'Corallina'
Andere benamingen
Begonia 'Angel Wing', Begonia 'Corallina', Begonia 'Corallina de Lucerna'
Hoogte
50 - 200 cm
Kleur
Winterhard
Neen
PH
Neutraal, Zuur
Vochtigheid
Normaal
Licht
halfschaduw, Schaduw
Evergreen
Bladhoudend

Algemene omschrijving

De Begonia Corallina is een opvallende kamerplant die bekend staat om de gestippelde bladeren die lijken op de vleugels van een engel. Dit maakt de plant speciaal en anders dan je gewend bent van de normale begonia’s. De plant wordt ook wel Begonia Lucerna genoemd.

Zet de plant op een lichte plek uit de zon.

Voluit heet de plant: Begania Corallina de Lucerna. Wij houden het op de Begonia Corallina.

Deze prachtige groene plant heeft als bijnaam: ‘Angel Wing’. De reden voor deze bijnaam laat zich makkelijk raden. De vorm van de bladeren doet denken aan de vleugels van een engel.

De Begonia Corallina is familie van de populaire stippenbegonia (en de vele andere soorten begonia’s) en dat is te zien aan de witte stippen. Al zijn de stippen op de Begonia Corallina wat kleiner dan die van de Begonia maculata. De onderkant van het blad is voor beide planten ook hetzelfde: een mooie rood/paarse kleur.

Wat betreft verzorging en standplaats lijken de planten ook op elkaar. Zet de Begonia Corallina op een lichte plek, maar uit de zon. De plant lust regelmatig, minimaal 1 keer per week water. Laat de grond nooit droog worden, maar zorg er ook voor dat hij overtollig water kwijt kan. Een pot met een schotel eronder is dus perfect voor deze plant. Waarin de twee planten wel verschillen is de lengte. De Begonia Corallina kan, als-ie het naar zijn zin heeft en zijn wortels de ruimte hebben, flink de hoogte in schieten.

Leuk detail: in het voorjaar en de zomer kun je de plant ook buiten neerzetten.
Maar let op: geef de plant hier ook een licht plekje, maar niet een waar de zon hem beschijnt.

Berichten over deze plant