MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Amerikaans vergeet-mij-nietje 'Starry Eyes'

Foto: Amerikaans vergeet-mij-nietje 'Starry Eyes'

Groeit in 110 tuinen

Latijnse naam
Omphalodes cappadocica 'Starry Eyes'
Hoogte
20 cm
Kleur
Planten tags

Algemene omschrijving

De Omphalodes cappadocica komt niet uit Amerika, maar uit Capadocië, een streek in Turkije. Het is een bosplant die daar onder paardekastanjes en hazelaars voorkomt.

Het Amerikaanse vergeet-me-nietje behoort tot een familie waarin de blauwste bloemen voorkomen. Het is een heel bescheiden plantje dat weinig wordt toegepast. Het blauw is erg mooi en al vroeg in het voorjaar aanwezig. Dit plantje sterft af in de zomer, maar komt weer terug in het volgende voorjaar. Omphalodes cappadocica ‘Starry Eyes’ is net iets anders dan de andere soorten, want de blauwe bloempjes hebben een wit centrum.

Houdt je van blauw dan kun je in onze plantenindex zoeken naar nog meer mooie blauwe bloemen, of planten die hier goed mee combineren. Het vergeet-mij-nietje Omphalodes cappadocica ‘Starry Eyes’ is prachtig voor in een natuurlijke tuin. Gewone vergeet-mij-nietjes kunnen flink woekeren. Wil je dat niet, neem dan bijvoorbeeld de Kaukasische vergeet-mij-niet (sterke vaste plant) of dit Amerikaanse vergeet-mij-nietje, die verdwijnt vanzelf weer uit je tuin.

Het Amerikaans vergeet-mij-nietje is niet zo sterk en veroudert snel. Dat betekent dat als je niets doet hij na een aantal jaren uit jouw tuin zal verdwijnen. Het beste kun je de plant om de drie tot vier jaar opnemen en scheuren. Om deze plant extra kracht te geven, kun je in het vroege voorjaar een extra laag humus van drie tot vier centimeter aanbrengen.

Omschrijving: De kruipende stengels vormen soms korte uitlopers, die kunnen wortelen. De plant is enigszins zodevormend.
De lichtblauwe bloemen zijn 8 tot 15 mm
Bloempjes zijn witgerand waardoor ze eruit zien als kleine blauwe sterretjes. Een prachtig plantje afkomstig uit Ierland.
Winterhard / Wintergroen in zachte winters Bloei : april / mei.

Plantvoorschriften: Halfschaduw.
Groeit op vrijwel elke bodem. Verdraagt zelfs vrij vochtige grond.
Uitermate geschikt als onderbeplanting van struiken.
Voorzie 10-14 planten/m2

Natuurlijke groeiplaatsen: loofbossen en bergbossen.

Verzorging: Vermeerderen door delen of zaaien.

Berichten over deze plant