MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Ereprijs 'Castello'

Veronicastrum virginicum 'Castello'

Foto: Ereprijs 'Castello'

  • Stevige straffe blauwe bloemaren¬†
  • Bloeitijd juli - september
  • hoogte 1.50
  • elke tuingrond
  • half zo'n / volle zon.

Kwekerij Jacobs schrijft: "Alle Veronicastrums zijn zeer sterke en betrouwbare tuinplanten die in geen tuin mogen ontbreken. Zo ook "Castello" die we vonden tussen hele partij zaailingen uit Veronicastrum sibiricum "Majland".
Deze laatste had de vervelende eigenschap om na enige jaren vaststaan compleet uit elkaar te zakken wat we wel vaker zien bij extreem polvormende planten. In feite maken deze te veel neuzen op een zeer klein oppervlak. Als ze uitlopen is er vervolgens geen ruimte voor de zich ontvouwende bladeren aan de stengels en drijft de plant zichzelf naar boven toe uit elkaar.
Bij de Veronicastrum sibiricum soorten zien we dit sterker dan bij de strakkere virginicum typen. De vele kruisingen tussen de twee soorten laten een wisselend beeld zien.
Onze "Castello" is zo'n kruising met een bijzonder goede stevigheid en zakt ook na vele jaren beslist niet uit elkaar. De naam staat niet alleen voor een Italiaans kasteel vanwege die stevigheid maar ook voor het kleurtje van een bekende gelijknamige Deense blauwschimmelkaas."

Eigenschappen

Hoogte
1 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend