Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Roos 'Bienenweide Fruity'

Rosa 'Bienenweide Fruity'  • 

De roos 'Bienenweide® Fruity' doet zijn naam eer aan. Hommels en bijen vliegen op ze af! Met een prachtige mix van geel, roze en abrikoos doen de bloemen denken aan rijpende perziken en abrikozen. Tuinliefhebbers genieten van het feest voor de zintuigen tijdens de bloeiperiode van juni tot oktober.
De bloemen hebben een diameter van twee tot vier centimeter en zijn halfdubbel. Nuttige insecten kunnen altijd gemakkelijk toegang krijgen tot de rijke nectar van Rosa 'Bienenweide® Fruity'.
De aantrekkelijke dwergroos is een uitstekende keuze voor het creëren van bijna-natuurlijke boerentuinen. Bovendien verrast het de eigenaar met ongebreideld bloeiplezier in de stadstuinen en op het balkon.

De uitstraling van de 40 tot 60 centimeter hoge 'Bienenweide® Fruity' is zo intens dat zelfs één enkele plant in een kuip de omgeving merkbaar mooier maakt. De dichte, bijna kussenachtige groei maakt de roos tot een prachtige verrijking voor rotstuinen. In open ruimtes kunnen tuiniers eilanden van kleur maken met een kleine groep van vier tot vijf planten per vierkante meter, die van veraf zichtbaar zijn. Geplant in rijen langs de omheining of het tuinpad, de optimale afstand is 45 tot 50 centimeter. Gezond blad in krachtige donkergroene onderlaag van de fruitige bloemen op een charmante en discrete manier. De zelfreinigende 'Bienenweide® Fruity' zorgt zelf voor verwelkte bloeiwijzen. Het schuurt de oude bloemen af en bespaart de hobbytuinier veel werk. Als de herfst overgaat in de winter, geeft de roos geen reden tot bezorgdheid. De vorstharde tuinschoonheid overleeft het koude seizoen in perfecte gezondheid. Aan het begin van het volgende groeiseizoen ontkiemt het krachtig. Een verjongende snede in het voorjaar geeft de roos extra groeiplezier. Elke plek die de plant veel zonlicht en een verkoelend briesje biedt, is geschikt voor deze Rosa Bienenweide® 'Fruity'. Ervaren rozenliefhebbers laten daarom bij het planten aan de zuidkant van het huis een beetje ruimte tussen de roos en de huismuur. De grond op de locatie moet alle voedingsstoffen leveren die nodig zijn voor de ontwikkeling van de mooie bloemen. Compostgrond en humus helpen om de zandgrond te verbeteren. Als de ondergrond dicht en ondoordringbaar is voor water, kunnen kiezelstenen worden gebruikt voor een goede afwatering.

Eigenschappen

Deze plant heeft nog geen eigenschappen