Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Roos 'Bienenweide Bicolor'

Rosa 'Bienenweide Bicolor'  • 

De kleine struikroos 'Bienenweide® Bicolor' is een perkroos die met zijn tweekleurige bloemen inspireert en vele drukke bestuivers naar de tuin lokt. Roos 'Bienenweide® Bicolor' biedt het met zijn enkelvoudige bloemen, een rijke voedingsbron voor bijen en hommels.

De tuinman waardeert de 'Bienenweide® Bicolor' vanwege de delicate zalmroze bloemen, die aan de randen fel gekleurd zijn en naar het midden van de bloem toe lichter zijn.
'Bienenweide® Bicolor' van de kweker Tantau overtuigt in tuinen dicht bij de natuur en verlevendigen stedelijke omgevingen.
De bloemen van de rozen zijn enkelvoudig en bieden vliegende insecten dus een rijke voorraad stuifmeel en nectar. De bestuivers bereiken deze voorraad zonder de problemen die ze ondervinden van dubbele bloemen.
Bovendien zijn de bloemen van de Bienenweide® soorten, zoals de kleine struikroos Bienenweide® Bicolor, robuust en bloeien ze vaker.

Als laagblijvende roos bereikt de kleine heesterroos 'Bienenweide® Bicolor' een groeihoogte van 40 tot 60 centimeter.
Dit maakt het geschikt voor borderplaatsen. Het staat graag samen met andere Bienenweide-Roses® in groepen. De tuinman plant tot vijf exemplaren per vierkante meter op een afstand van ongeveer 40 centimeter. De mooie heesterroos siert ook gemengde perken met vaste planten en vult de kleurdiversiteit aan.Hij dient even goed als potplant en siert het terras of balkon. Met zijn opvallende tweekleurige bloemen springt hij overal in het oog. Een bijzonder spektakel ontstaat wanneer Bienenweide-Rosen® van verschillende kleuren bij elkaar staan.

De groei van de kleine struikroos 'Bienenweide® Bicolor' is compact en bossig. De rozen zien er bijna uit als kleine kussens. Op hun dichte takken verschijnt een mooi bladerdek, dat zeer bladrijk is. De 'Bienenweide® Bicolor' is robuust tegen sterroet en schimmel. Bovendien is de mooie roos zelfreinigend en extreem winterhard. Het verdraagt lage minimum temperaturen.
Het ophopen van dode bladeren in het wortelgebied is ook succesvol gebleken en beschermt de plant tegen beschadiging van de fijne wortels.

Een zonnige plek in de tuin is een goede plek om de kleine struikroos 'Bienenweide® Bicolor' te kweken. Hij laat graag de zon op zijn bloemen schijnen en ontvouwt zich hier in volle glorie.
Op minder zonnige plaatsen verschijnen minder van de prachtige zalmroze en gele bloemen. De bodem is optimaal diep en doorlatend voor deze roos, zodat er geen wateroverlast ontstaat.
De tuinman geeft het regelmatig water, zodat de kleine roos niet wordt beschadigd door de droge periodes. Tot juli accepteert de kleine struikroos 'Bienenweide® Bicolor' dankbaar een rozenmeststof. Bemesting moet vanaf augustus worden vermeden, omdat dit de enige manier is waarop de plant naar de winter toe kan rijpen en zijn volledige winterhardheid kan bereiken.

Eigenschappen

Deze plant heeft nog geen eigenschappen