MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Montbretia 'Rowallane Yellow'

Foto: Montbretia 'Rowallane Yellow'
Latijnse naam
Crocosmia masoniorum 'Rowallane Yellow'

Algemene omschrijving

Crocosmia masoniorum 'Rowallane Yellow' is een heel andere en opvallende variëteit, maar één die langzaam groeit en moeite heeft om goed te bloeien, mits hij voldoende zon heeft. Hij is hoog met breed geplooide bladeren en een bloemstengel die overloopt met een dichte aar met volle, eierdooier-gele bloemen.

Crocosmia, of Montbretias zoals ze in de volksmond bekend zijn, zijn echt waardevol voor het toevoegen van warme rode en oranje tinten in de zomerse rand, een contrast in vorm en vorm met de rijkdom aan zomermadeliefjes in bloei op dat moment. Gezien de omstandigheden waarin ze gelukkig zijn, kunnen ze lonend zijn en een lange levensduur hebben. Ze trekken zich elke winter terug naar een knol - een gezwollen stengel - en produceren elk jaar een nieuwe bolvormige structuur. In de loop der jaren kunnen deze eenjarige knollen zich opstapelen tot lange draden, waarbij de oudere knollen een rol spelen in de voeding van de jongste actieve knol. Het is hierdoor dat de oude praktijk van het jaarlijks optillen van de knollen nadelig kan zijn. Ook de oude wijsheid liet je laat in het jaar de knollen optillen en herplanten, een praktijk die de knollen niet genoeg tijd gaf om zich voor de winter te settelen.

In het groeiseizoen houdt Crocosmia masoniorum van een warme, droge omgeving, en heeft de neiging heeft om minder te worden in rijke vochtige grond. Dit in tegenstelling tot de behoefte van Crocosmia x crocosmiiflora aan een vochtige, rijke warme plek om zich van zijn beste kant te laten zien. Cultivars van Crocosmia paniculata hebben de neiging om zeer matig te bloeien in droge omstandigheden.