Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Kruipend Zenegroen 'Pink Surprise'

Ajuga reptans 'Pink Surprise'

De Ajuga reptans 'Pink Surprise' is in Nederland beter bekend als Kruipend zenegroen.
Deze Ajuga Reptans soort is familie van de Lamiaceae (lipbloemenfamilie).
De opvallende verticaal groeiende bloemen zijn roze van kleur en bloeien van ca. april tot en met mei. De onderste lippen van de bloemen vallen goed op, doordat ze langer zijn dan de bovenste lippen. De vruchten van de plant zijn vierdelige splitvruchten, die uiteindelijk door mieren worden verspreid. De bladeren zijn bruingroen van kleur en hebben een afgeronde vorm. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. De Kruipende zenegroen verdraagt een temperatuur tot -25 graden Celsius en blijft de gehele winter groen.

Aanplanting :  Deze tuinplant is zeer geschikt voor open tuinen met bijvoorbeeld een enkele volwassen boom of heester. De Kruipende zenegroen staat graag in een licht beschaduwde plek in uw tuin, bijvoorbeeld nabij bomen en heesters. De bodem behoort voor de Kruipende zenegroen voedselrijk, vochthoudend tot vochtig te zijn. Deze vaste plant groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bijzonderheden :  Kruipend zenegroen is een waardplant voor de Zenegroenbladroller (microvlinder). Daarnaast is deze plant rijk aan nectar en heeft dus een grote aantrekkingskracht voor bijen en vlinders. Kruipend zenegroen staat daarnaast niet alleen mooi in uw tuin, ze ruiken ook nog eens heel lekker.  

Snoeien en verzorging :  Kruipend zenegroen vraagt weinig onderhoud. Bij extreme en langdurige droogte kunt u wat water geven.

Combineren :  Een mooi combinatie wat betreft kleuren en structuren is die met een Vetkruid 'Sedum'. Gedeien in dezelfde omgeving en bodemtypes.

Eigenschappen

Deze plant heeft nog geen eigenschappen