MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Vleestomaat 'Delizia F1'

Lycopersicon esculentum 'Delizia F1'

Foto: Vleestomaat 'Delizia F1'

Delizia is een mooie en smaakvolle vleestomaat van het marmande type. Is een zeer vroege variëteit die bestemd is voor teelt in het veld en onder afdekking. Het produceert afgevlakte en sterk geribde rode vruchten die tot 180 g wegen.
Het andere kenmerk van dit ras is de groene kleur van de schil die uit het steeltje straalt. Fruit van deze variëteit ziet er niet alleen geweldig uit, maar is ook sappig en heerlijk. Daarom worden ze aanbevolen voor directe, rauwe consumptie.
Resistentie tegen ziekten, een van de andere voordelen van deze variëteit, maakt het mogelijk om de noodzaak om chemische controlemiddelen tijdens de kweek aan te brengen, weg te nemen.
Tomaat is een groente met een hoge voedings- en smaakwaarde. De bessen bevatten grote hoeveelheden vitamine C, B1 en B2, evenals kalium, fosfor en calcium. Lycopeen is de meest waardevolle stof die tomaten bevatten, omdat het sterke antikankereffecten heeft. Consumptie van tomaten vermindert het risico op aderverkalking en ondersteunt de werking van de bloedsomloop.

Zaden van de "Delizia F1" tomaat worden gezaaid van maart tot mei in warme kamers. Zaailingen moeten in de tweede helft van mei of begin juni worden getransplanteerd naar de permanente locatie op afstanden van 60 x 50 cm. Vanwege de grootte van het fruit en de sterke groei van deze variëteit heeft het geschikte steunen nodig. Fruit zou van juli tot september klaar zijn voor de oogst. Iets zure, doorlatende, bij voorkeur humeuze en matig vochtige grond op een zonnige plek vormen perfecte omstandigheden voor tomatenculturen. Deze planten hebben regelmatig bemesting nodig, bij voorkeur met biohumus of het verrijken van de grond met compost.

    Oogsttijd: juli - september
    Locatie: zonnig; licht zure, doorlatende, bij voorkeur humeuze en matig vochtige grond

Eigenschappen

Hoogte
1 cm
Kleur
Winterhard
Neen
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon