MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Buxus 'Hollandia'

Buxus sempervirens 'Hollandia'  • 

Foto: Buxus 'Hollandia'

Heester met een geelgroene bladkleur. In tegenstelling tot de bekende gewone Buxus sempervirens heeft dit ras een fors volume. Het is daardoor geschikt voor vormsnoei in formele tuinen.

  • - groot, donkergroen blad
  • - opgaande, bossige groei
  • - aanbevolen voor het creëren van kegels, pyramiden, spiralen en rechte kolonnen.

Buxus sempervirens is de plant die door iedereen gekend is als het palmboompje. Men gebruikt ook de namen randpalm en boordpalm. Het is een stevige en volle plant met een diepgroene kleur en een korte bladafstand. Tijdens de bloeitijd in mei en juni verschijnen kleine groengele bloemen. In gunstige omstandigheden en in volle grond groeit de gewone Buxus sempervirens tot wel 15 cm per jaar.

Vandaag de dag bestaan er van Buxus sempervirens heel veel variëteiten die niet altijd gemakkelijk van elkaar te onderscheiden zijn.
Toch is er een subtiel verschil in bladvorm, bladkleur en groei. Hoewel op het eerste zicht buxussoorten sterk op elkaar lijken, kunnen zij door hun nuanceringen voor mooie schakeringen zorgen.
De structuur en de groeisnelheid van de planten maken dat de ene soort eerder gebruikt wordt om een haag aan te planten terwijl een andere soort dan weer meer geliefd blijkt te zijn bij de vormsnoeiers.

Eigenschappen

Hoogte
120 - 400 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend