MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Tulp 'Happy Family'

Tulipa 'Happy Family'

De naam zegt het al bij deze soort tulp, deze mooie tulp geeft meerdere bloemen per steel. De meerbloemige tulp kan maar liefst 2 tot 5 bloemen per steel geven. Dit geeft natuurlijk een mooi vol effect. De meerbloemige tulpen worden gemiddeld rond de 50 cm hoog.

    Kleur: roze
    Hoogte: 50 cm
    Bloeitijd: april/mei

Meerbloemige tulpen planten :  Tulpenbollen plant je vanaf oktober t/m december. Tulpenbollen hebben vorst nodig om in het voorjaar te gaan bloeien, vroeg planten heeft hierom niet veel zin, pas als de bollen de vorst oppakken gaan ze zich klaar maken om in het voorjaar te gaan bloeien. Tulpenbollen plant je gemiddeld op een diepte van 15 tot 30 cm. Zodra je de tulpenbollen geplant hebt, hoef je eigenlijk niks meer te doen.

Zodra de tulp zich gaat laten zien kan je deze bijmesten, maar doe dit niet te veel. Zodra de tulp is uit gebloeid, kan je deze koppen (bloem eraf halen). Op deze manier verspilt de bol hier geen energie meer aan. Uit de bladeren haalt de tulp zijn voeding om de winter weer te overleven.
Je kan tulpenbollen in de grond laten zitten, maar het kan zijn dat de bol dan gaat krimpen, waardoor deze te klein wordt en geen kracht meer heeft om te bloeien.
Wil je volgend jaar weer dezelfde mooie tulp in de tuin, dan zal je de bol uit de grond moeten halen.
Zodra je deze uit de grond haalt, maak je de bol schoon. Dit doe je door de buitenste rok, kleine bolletjes en de steel eraf te halen.
Om de bollen goed te bewaren kan je dit het beste doen op een koele en droge plek.

Eigenschappen

Deze plant heeft nog geen eigenschappen