MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Zwarte Framboos 'Bristol'

Foto: Zwarte Framboos 'Bristol'

Groeit in 33 tuinen

Latijnse naam
Rubus occidentalis 'Bristol'
Hoogte
5 - 400 cm
Kleur

Algemene omschrijving

Rubus occidentalis, zonder vervelende grondscheuten, maar met 4 meter lange decoratief berijpte takken; zwarte vruchtjes die een diep-paarse kleur geven aan confituur, yoghurt, … een unieke, vlierachtige smaak. Die kleur duidt overigens op de overvloedige aanwezigheid van anthocyanen, een krachtige antioxidant. Zwarte framboos bevat drie keer zoveel hiervan als de meer bekende bosbes.
 

Berichten over deze plant

 • Ilse W.Ilse W.
  Beste allemaal, wij zoeken de zwarte framboos vruchten deze zomer voor onze dochter Sabine (14 jaar). Bij haar is een hersentumor geconstateerd en de zwarte framboos schijnt op vele manieren de kankercellen aan te vallen. We horen heel graag van je als je oogst met ons kunt delen dit jaar. We … Lees verder »
  Vrijdag 1 Juli 2016 om 14:54
  •  Bekijk alle 3 reacties »
  • Roos T. Roos T. Ik heb net gezien dat de zwarte bes ook veel anti oxidadanten heeft tegen kanker en dat natuulijke sap koop ik in een bio winkel.Misschien ook een oplossing.
   Vrijdag 1 Juli 2016 om 18:42
  • Ik heb alleen zwarte braambessen en die mag je zeker hebben maar ik denk niet dat het dat is wat jullie zoeken...en sorry , ik wist niet dat er "zwarte" frambozen bestonden , ik ga zeker eens googlen … Lees verder »
   Vrijdag 1 Juli 2016 om 20:29
 • Tom V.Tom V. voegde een foto toe aan Zwarte Framboos 'Bristol' (Rubus occidentalis 'Bristol')
  Foto: Zwarte Framboos 'Bristol'
  Woensdag 2 Februari 2011 om 09:51