MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Peper 'Golden Cayenne'

Capsicum annuum 'Golden Cayenne'  • 

Foto: Peper 'Golden Cayenne'

'Golden Cayenne' is een medium hete cayennepeper met een helder gele kleur. Deze peper kun je heel goed verwerken in een lekkere salsa of saus. Je kunt ze ook drogen en vermalen tot een goudgeel poeder. Zo heb je tijdens het koken altijd je favoriete peper bij de hand om je gerecht net iets meer pit te geven.

De plant heeft een vrij compacte groeiwijze en groeit ook goed in een pot.

De groene vruchten zijn na ongeveer 75 dagen geschikt om te plukken. Wil je ze liever geel, dan laat je ze nog zo'n twee weken aan de plant rijpen. Helemaal uitgerijpt zijn ze wat smaakvoller.

Pepers houden van warmte en zon. Wij adviseren daarom om ze in een kas, tunnel of serre te kweken. Heb je geen van die drie? Dan kun je er ook voor kiezen om ze in grote potten op een zonnige, beschutte, warme plek op je terras of balkon te kweken. Zaai in maart-april binnen voor. Zorg ervoor dat de bodemtemperatuur op zaaidiepte 20-25 °C is.

Als de kiemplantjes ± 4 cm groot zijn, kun je ze uitplanten in potjes. Je kunt ze dan ook in een kas uitplanten waar de aarde minimaal 20°C warm is. Zet ze op zo'n 50 cm afstand van elkaar, in humus rijke grond. Als de temperatuur lager is dan 20°C, laat je ze nog even in de potjes staan tot de aarde de gewenste temperatuur heeft. Bij een te lage bodem temperatuur stopt namelijk de ontwikkeling van het plantje en kan het zelfs afsterven.

Tot slot één tip: Geef geen mest met een hoog stikstof gehalte. De plant zal dan veel blad ontwikkelen en dat gaat ten koste van de vruchtzetting.

  • Vruchtkleur :    Geel
  • Groeiperiode :    85 - 90 dagen
  • Oogsttijd :     VIII - IX
  • Standplaats :    Zon
  • Scherpte :     2 - warm
  • Zaaien onder glas :    III - V

Eigenschappen

Deze plant heeft nog geen eigenschappen