MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Magnolia 'Kay Parris'

Magnolia grandiflora 'Kay Parris'  • 

Foto: Magnolia 'Kay Parris'

Foto: Magnolia 'Kay Parris'
Foto: Magnolia 'Kay Parris'

De Magnolia grandiflora 'Kay Parris' is bekend doordat deze Magnolia het gehele jaar groenblijvend is. De Magnolia heeft glanzende donker groene bladeren die aan de onderkant een roestkleur hebben. Vanaf mei zullen de eerste bloemen aan de Tulpenboom verschijnen. De bloemen hebben een roomwitte kleur en geuren heerlijk. Aan deze Magnolia groeien bloemen van wel 25 cm groot. Kan tot wel 8 meter hoog worden.

Deze Magnolia is vrij van onderhoud. Het is zelfs beter wanneer u de Magnolia niet snoeit. Wanneer u gaat snoeien gaat snel de natuurlijke vorm verloren. Als u de Magnolia toch een snoeibeurt wilt geven, doe dit dan na de eerst bloei. Zo is de kans op beschadiging het kleinst.

Plant de Magnolia niet in te natte grond, dan kunnen de wortels gaan rotten of bevriezen. De wortels van de Magnolia groeien namelijk zowel diepgaand als ook oppervlakkig. Een Magnolia wordt niet graag verplaatst, kijk daarom goed of de Magnolia op de plaats waar u deze wilt planten ook nog kan groeien. Verder heeft de Magnolia graag wat beschutting tegen harde wind.
Graaf een groot plantgat zodat de wortels niet kunnen beschadigen tijdens het plaatsen. Gebruik om het gat te dichten ook wat nieuwe aanplantgrond.
Geef de Magnolia de eerste tijd voldoende water. Het is beter om de Magnolia grandiflora 'Kay Parris' twee keer per week flink water te geven, dan iedere dag een beetje.

  •     Zomerbloeiende Magnolia (juni tot september).
  •     Bladhoudend, met donkergroene bladeren met een bruine onderzijde.
  •     20cm grote witte tulpachtige bloemen.

Eigenschappen

Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladhoudend