MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Vlambloem 'Rosea'

Phlox procumbens 'Rosea'  • 

Foto: Vlambloem 'Rosea'

De Nederlandse naam van de Phlox x procumbens 'Rosea' is Flox en het is een vaste plant uit de Polemoniaceae familie. De Flox bloeit in mei en juni en de bloemen zijn paars en roze van kleur. De kleur van de bladeren is groen en een volwassen Flox wordt ongeveer 15 centimeter hoog met bladeren van ongeveer 10 centimeter.

Als vaste plant hoeft de phlox niet te worden gesnoeid, want uiterlijk in de herfst trekt de plant zich in de wortel terug en sterft boven de grond af. In plaats van te snoeien worden de uitgebloeide bloemen eruit gehaald en de takken één derde deel ingekort. Als vervolgens een zwakke meststof wordt toegevoegd, kan er een tweede bloeiperiode in de herfst ontstaan.

Een verjonging van de plant is bij de hoge phlox alle 5 tot 10 jaar aan te raden. Hiervoor worden de planten in de herfst uitgegraven, in kleinere stukjes opgedeeld en op andere plaatsen geplant. De verjonging van de plantendelen is de meest gebruikte vermeerderingsmethode. Een andere mogelijkheid is het bewortelen van kopstekjes vanaf het voorjaar tot aan de vroege zomer.

Eigenschappen

Hoogte
1 cm
Winterhard
Ja
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw