MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Zigzagstruik 'Silver Leaf'

Corokia Maori 'Silver Leaf'

De Corokia Maori 'Silver Leaf' is in Nederland ook bekend onder de naam 'Zigzagstruik'. Deze bijnaam heeft de plant te danken aan zijn warrige en zigzaggende groei. Oorspronkelijk komt de Corokia Maori 'Silver Leaf' uit Nieuw-Zeeland waar deze van nature bescherming bood tegen de plantenetende Moa’s (grote loopvogels die op het eiland woonden). De Moa’s bestaan ondertussen niet meer, waardoor de Zigzagstruik nu puur als decoratie wordt gebruikt.
De Corokia is een stijlvolle en bijzondere verschijning vanwege zijn groene en zilveren blaadjes. De plant kan bloeien met geurende gele bloemetjes. Na de bloei verschijnen er roodoranje vruchten.

Verzorging: De Corokia Maori 'Silver Leaf' is een langzaam groeiende plant. Hierdoor is snoeien niet nodig. Als je goed voor de plant zorgt, dan kan deze groeien tot wel 3 meter hoog en 2 meter breed! Verder is de Corokia een struik die weinig eisen stelt.
De Zigzagstruik overleeft prima in de volle zon of halfschaduw. De Zigzagstruik is ook erg makkelijk qua temperatuur. De plant is winterhard tot wel -15 graden Celsius.
Het is aan te raden om de potgrond altijd licht vochtig te houden, maar om overtollig water te vermijden. Verder is de plant niet giftig voor mensen of huisdieren.

Eigenschappen

Hoogte
1 cm
Kleur
Winterhard
Matig
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend