MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Steenraket

Groeit in 3 tuinen

Latijnse naam
Erysimum kotschyanum
Andere benamingen
Muurbloem
Hoogte
1 - 10 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Kalkrijk
Vochtigheid
Vochtig
Licht
Zon
Evergreen
Bladhoudend

Algemene omschrijving

De Nederlandse naam is Steenraket. De Steenraket soorten zijn familie van de Kruisbloemenfamilie (Brassicaceae). De bloemen zijn geel en bloeien van ca. mei tot en met juni. Door haar lange bloei behoort het tot een populaire tuinplant.  De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 5 cm hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 10 cm. Deze vaste plant is winterhard tot -25 graden Celsius.

Aanplanting

Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke, stenige bodem. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Snoeien

Na de bloei kunt u haar terug snoeien, zo blijft de plant mooi in model. Dit is natuurlijk niet noodzakelijk en het wilde effect kan ook aantrekkelijk zijn. Uitgebloeide bloemen wegknippen om zo een tweede bloei te stimuleren. In principe geldt deze regels voor alle borderplanten. 

Bijzonderheden

De Steenraket wordt ook wel de Muurbloem genoemd. De Steenraket soorten komen van nature voor in delen van Noord-Amerika. 

Berichten over deze plant