MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Aloë 'Safari Sunrise'

Foto: Aloë 'Safari Sunrise'

Groeit in 6 tuinen

Latijnse naam
Aloë 'Safari Sunrise'
Hoogte
1 - 40 cm
Kleur
Winterhard
Neen
PH
Neutraal
Vochtigheid
Droog
Licht
Zon
Evergreen
Bladhoudend

Algemene omschrijving

Plaats de plant in de zomermaanden buiten (niet meteen volle zon geven maar beetje per beetje laten wennen). Vermijd een te natte bodem.In de koudere maanden plaats je deze Aloë aan een raam met veel zonlicht.Deze plant is ontstaan uit niet minder dan 6 ouders.

Niettegenstaande deze nieuwe varieteit  volgens de verkopers winterhard zou zijn (tot -5 gr. C.) wordt aangeraden deze droog en vorstvrij te laten overwinteren teneinde schade te voorkomen.

Proefondervindelijk weten we intussen dat de schade bij temperaturen tot -4°C en een matig vochtige bodem zeer groot is. De winterhardheid bij een volledig droge bodem is nog niet gekend. Planten welke overwinterden bij  minima tot +1°C en matig vochtige bodem doorstonden probleemloos de winter. 

Berichten over deze plant

 • Pascal G.Pascal G.Plus
  Je zou wel een gelijk kunnen hebben. Help je mij onthouden dat ik er volgend jaar eentje uitprobeer met een volledig droge bodem?
  'k Heb onze ervaringen over deze plant intussen meegegeven in de tekst.
  Donderdag 5 Januari om 18:30
  •  Bekijk alle 10 reacties »
  • Marianne V. Marianne V. Ah, ik dacht dat het over de omstandigheden ging ! Ben blijkbaar beetje traag van begrip momenteel 🙈
   Zaterdag 7 Januari om 10:33
  • Pascal G. Pascal G. Geen probleem. Als ik zelf een bericht te snel lees durf ik ook al eens een verkeerd antwoord te geven.
   Zaterdag 7 Januari om 10:51
 • Marianne V.Marianne V.
  Deze plant is helemaal NIET bestand tegen temperaturen onder 0°!
  In mijn serre is het tss -3 en -4 gebleven en ze zijn grotendeels bevroren. Gek genoeg liggen ernaast stukken crassula die het wel overleefd hebben evenals enkele kalanchoe's. Terwijl deze worden beschouwd als helemaal niet … Lees verder »
  Donderdag 5 Januari om 13:13