MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Duitse pijp

Duitse pijp
Foto: Duitse pijp
Foto: Duitse pijp

Deze dicht bebladerde en sterk groeiende klimplant stelt geen speciale eisen aan de grond. Hij heeft een houvast nodig om tegen een schutting of muur te klimmen en houdt van een humusrijke/normale grond.Bij droog weer in de zomer moet je hem wel voldoende water geven. 
De winterhardheid is goed.


Aristolochia kan in het vroege voorjaar worden gesnoeid. Zwak gegroeide scheuten moeten zo dicht mogelijk bij de hoofdstengel worden weggesnoeid. (Te) laag groeiende scheuten of stengels verwijderen. De scheuten die op de hoofdstengel groeien, worden tot op 3 ogen teruggeknipt. Gedijt best op een zonnige standplaats, maar groeit ook in de schaduw.
Als het maar even mogelijk is, plant dan de voet van deze klimplant in de zon met de ranken in halfschaduw of schaduw. De Duitse pijp heeft opvallend grote, ronde bladeren. De kleur van het blad doet sterk denken aan de bladeren van Catalpa. De bladeren kunnen wel 25 cm lang en breed worden. De bladeren groeien 'dakpansgewijze' over elkaar.

Deze bladverliezende klimmer bloeit van juni t/m augustus met onopvallende bruin/gele bloemen die lijken op een duitse pijp. Vandaar de naam duitse pijp.

Eigenschappen

Hoogte
+ 4m
Kleur
Winterhard
Ja, Matig
PH
Kalkrijk, Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend