MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Begonia 'Waterfall Encanto Red'

Foto: Begonia 'Waterfall Encanto Red'

Groeit in 5 tuinen

Latijnse naam
Begonia boliviensis 'Waterfall Encanto Red'

Algemene omschrijving

Met hun charmante bloemenpracht zorgen deze Begonia’s Waterfall Encanto voor een vrolijke noot op terras of vensterbank. Een onvermoeibare bloeier, ook onder minder gunstige omstandigheden! Deze nieuwe Begonia cultivar is een compacte blikvanger (maximaal 30 cm hoog) en verkrijgbaar in vele trendy kleuren.
Combineer de Begonia eens met Fuchsia’s en Vlijtige Liesjes: deze planten hebben dezelfde verzorging nodig en zorgen voor een vrolijke kleurenexplosie op uw terras of balkon.

Begonia Encanto Red groeit compact, met veel vertakkingen met grote bloemen. Deze soort heeft enkelvoudige, overhangende takken met klokvormige, rode bloemen. De plant bloeit rijkelijk, ook in de schaduw.

Begonia’s stammen oorspronkelijk uit vochtige tropische en subtropische gebieden. Ze zijn vooral talrijk vertegenwoordigd in de warm-vochtige regio van Zuid-Amerika. Vanwege de eigenaardige vorm van het blad wordt de plant ook wel ‘Scheefblad’ genoemd.
De Begonia groeit op de bodem van tropische wouden: de plant kan dus goed tegen schaduw en heeft weinig voeding nodig.

Begonia’s zijn dan ook bijzonder geschikt als balkonplant: u kunt het eigenlijk niet fout doen met deze dankbare bloeier!
Het is een kruidachtige plant, die vaak bollen of rhizomen vormt. De bladeren en stelen slaan water op en zien er daarom glanzend en vlezig uit, net als bij succulenten.
Kenmerkend voor de Begonia Boliviensis Waterfall Encanto Red zijn het smalle blad, de langgerekte bloemblaadjes en de overhangende bloementrossen. De rode, klokvormige bloemen bloeien rijkelijk.
Daardoor is deze soort het meest geschikt voor hanging baskets, maar ook in balkonbakken zorgt de Begonia Waterfall Encanto Falls Red voor een bijzonder effect.
Veel werk hebt u niet met deze plant: hij bloeit de hele zomer door, tot aan de eerste nachtvorst!
Uitgebloeide bloemen vallen vanzelf af tijdens de bloeiperiode.

Berichten over deze plant