MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Sterjasmijn 'White Wings'

Sterjasmijn 'White Wings'
Foto: Sterjasmijn 'White Wings'
Foto: Sterjasmijn 'White Wings'

De bloemetjes van deze bladhoudende klimplant verspreiden een heerlijke geur. Het is een groenblijvende, bladhoudende klimmer. Hij kan echter op een zonnige plaats ook als bodembedekker gebruikt worden.

Toscaanse Jasmijn staat het liefst beschut, bijvoorbeeld tegen een muur. Hij wortelt goed in de volle aarde, maar in een kuip is ook geen probleem.

Deze klimplant is gematigd winterhard. Zorg bij vorst dus voor bak- of bodembedekking. Zolang hij 's winters maar droog staat, kan hij een temperatuur van 10 tot 15 graden onder nul met gemak weerstaan. Bij nog lagere temperaturen vriest hij tot aan de grond toe af. Dat wil niet zeggen dat hij dan in het voorjaar niet meer uitloopt. In het eerste jaar groeit hij vrij langzaam maar na enkele jaren kan hij wel tot 100 cm per jaar groeien. 

In de winter terughoudend zijn met water geven. En vanaf het voorjaar mag er maandelijks een kleine hoeveelheid mest gegeven worden tot september.

Hij kan een hoogte van 6 meter bereiken en net zo breed worden als hoog. Als het nodig is om de plant bij te snoeien, dan is het voorjaar de beste periode.

Eigenschappen

Hoogte
100 - 500 cm
Kleur
Winterhard
Matig
PH
Neutraal
Vochtigheid
Vochtig
Licht
Zon
Evergreen
Bladhoudend