MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Tandzaad

Bloei :  Zeer rijkbloeiende plant. De gele bloemhoofdjes verschijnen in grote getale en de plant bloeit tot het einde van de zomer. Bloemen doen aan deze van Coreopsis denken.

Algemene kenmerken :  Plant met lange slappe stengels en mooi fijn verdeeld, varenachtig blad. Een makkelijke zomerbloeier die nogal slordig lijkt maar waarmee mooie combinaties in hangmanden kunnen worden gemaakt. Wordt als éénjarige gekweekt bij ons. Vermeerderen kan door het nemen van stekken in de nazomer of uit zaad of door planten te delen.

Standplaats :  Een zonnige plek. Een ideale plant voor hanging baskets en potten. Combineert mooi met Scaevola, Helichrysum, Verbena, Surfinia, Petunia, Brachycome, Plectranthus. Gebruik goed doorlatende, lichte maar voedselrijke grond en zorg voor een goede drainage.

Verzorging :  Hoewel de plant enige droogte verdraagt, geef je best toch regelmatig water. Plantenvoedsel toevoegen aan het water komt de bloei ten goede. Gebruik potten die voorzien zijn van een drainagegat. Bedek de bodem met een laagje hydrokorrel. Vermijd bij het watergeven dat de bloemen vochtig worden en vermijd ook natte voeten. Geef nooit veel water in één keer maar geef regelmatig kleine gietbeurten. Je geeft je planten best 's morgens water. 's Avonds kan ook, maar de planten zijn dan nog vochtig wanneer de avond valt. Dit maakt ze zeer aantrekkelijk voor schimmels en slakken. Geef het water zoveel mogelijk aan de basis van de planten en niet op de bladeren of bloemen.

Eigenschappen

Hoogte
1 cm