MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Overwinteren

Van eind Oktober tot begin Maart    · eenmalig

Geen serre voorhanden, GEEN PROBLEEM
Brugmansia's zijn gemakkelijk te overwinteren in huis of in een donkere akelige kelder.

Voor de eerste vorst

Indien uw plant te groot is voor ze binnen te brengen, snoei tot de gewenste grote. Zet ze in een donkere kamer, kast of kelder. Deze plaats dient niet pikdonker te zijn, het mag een slecht verlichte ruimte zijn, zolang het er maar niet vriest. Geef geen voedingstoffen meer. Om de vier a zes weken zeer krap water geven. Uw plant gaat nu in een rustend de winter in. Er zal een ontzettend bladverlies optreden maar de plant is niet dood maar rustend.

OF

Plaats uw plant in de woonkamer nabij een zonnig venster en laat ze verder groeien. Het is herfst/winter en de plant zal aldus meerdere bladeren verliezen maar er zullen misschien verspreide bloemen ontstaan aan uw plant. Geef minder water en meststoffen. Let op voor de spinmijten.

Na de overwintering
Als we brugmansia's al rustend laten overwinteren begint men het best in februari - maart aan de "reviving" terug in leven roepen. Heel eenvoudig geef water, meststoffen en genoeg licht. De Brugmansia's zullen snel reageren en beginnen te groeien. Als het buiten begint warmer te worden dient u ze gewoon te laten worden aan de zon. Zet ze niet dadelijk in de wind want de stam kan nog zwak zijn en dient zich te verharden in de buitenwereld.

OF

Stek uw plant. Zie verder bij: Stekken