MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Schildpadbloem 'Twizzle Purple'

Penstemon barbatus 'Twizzle Purple'

Foto: Schildpadbloem 'Twizzle Purple'

Penstemon barbatus 'Twizzle' voegt een sierlijke draai aan de tuin toe. Deze eerstejaars bloeiende vaste plant, heeft langere bloeistengels dan de bestaande variëteiten op de markt, terwijl de natuurlijke elegantie van Penstemon barbatus behouden blijft. De planten hebben een rechtopgaande groeiwijze en geven een voortreffelijke bloei vanaf het midden tot het einde van de zomer.
Deze bekroonde bloeiserie bood oorspronkelijk drie kleurvariëteiten, Twizzle Coral, Twizzle Purple en Twizzle Scarlet. Onlangs zijn Twizzle White en Twizzle Blue aan de serie toegevoegd.

Met de helft van het blad van oudere soorten en een dubbele lengte van de bloeistengel, brengt de Penstemon 'Twizzle' serie u langere, elegantere bloeistengels zonder in te leveren op de plantgrootte.
De planten bloeien uitbundig met buisvormige bloemen van 3 tot 4 cm op lange slanke stengels die 70 tot 80 cm hoog worden.
De planten vormen een lage kluit van groen loof, met rechtopstaande aren die midden in de zomer verschijnen.
De bloemen staan dicht opeengepakt langs de lange stengels, waardoor deze schoonheid een magneet is voor bestuivers. Twizzle kan worden gebruikt om hoogte en opvallende kleur toe te voegen aan containers en borders met eenjarige / overblijvende planten.

Zaaien in de herfst voor vroegere lentebloei of in de late winter binnenshuis beginnen voor zomerbloei in het eerste jaar. De planten zijn groeikrachtig en onderhoudsarm en doen het het best in de volle zon en in goed doorlatende grond.
De Twizzle serie is open bestoven, dit betekent dat de plant uit zaad zal uitkomen. Laat ze zichzelf uitzaaien in uw tuin of verzamel de zaden in de herfst en plant ze overal waar u een injectie van zomerse kleur wenst. De planten zijn sterk, probleemloos en tamelijk droogtetolerant als ze eenmaal in de tuin staan.

Penstemon barbatus 'Twizzle Purple' is de winnaar van zowel een AAS als een Fleuroselect Award.
De bloemen zijn trompetvormig en magenta-violet van kleur en groeien op de lange, slanke stengels.

Eigenschappen

Deze plant heeft nog geen eigenschappen