Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Choisya 'Aztec Pearl'

Choisya 'Aztec Pearl'
Choisya 'Aztec Pearl'
Choisya 'Aztec Pearl'

Omschrijving: De naam Choisya is ontleend aan de vinder van de plant. Er zijn verschillende soorten.
Groenblijvend. Choisya groeit van nature als struik in het zuiden van de Verenigde Staten en in Mexico. De bladen geuren heerlijk als je ze kneust. De bloei mag rijk genoemd worden. Tijdens de bloei is de struik overdekt met groepjes stervormige bloemen. Bij ons kan Choisya het beste in een flinke pot of kuip worden gehouden, maar ook in een border komt de struik tot zijn recht.
Choisya behoort tot de familie van de ruitachtigen (Rutaceae). Daartoe behoren ook tal van citrusachtigen. Wie eens een blad van Choisya heeft gekneusd, zal de verwantschap niet ontgaan. Het geslacht telt zo'n acht groenblijvende struiken.

Choisya x dewitteana 'Aztec Pearl' is een hybride, ontstaan uit een kruising van Choisya ternata en Choisya arizonica. De struik kan tot 2 meter hoog worden. De bloemen hebben in knop een roze gloed, eenmaal open zijn ze zuiver wit en ruiken bovendien lekker. Choisya 'Aztec Pearl' bloeit zowel in het voorjaar als de nazomer.

Plantvoorschriften: Planten in laat voorjaar in goed gedraineerde grond . Meng een langwerkende organische meststof zoals beendermeel door het plantgat en een flinke hoeveelheid compost, ze staat op een beschutte plaats, liefst bij een warme muur . Bij droog weer de jonge planten extra water geven.
Houden van neutrale grond. 

Verzorging: Gemakkelijke heester. Geef ieder jaar een portie langwerkende organische meststof en breng in het voorjaar een mulchlaag aan rond de voet.  Verwijder in het voorjaar door vorst beschadigde takken. 
Direct na de bloei in de zomer kunt u oude struiken flink terugsnoeien, of snoeien om de vorm of compact te houden.
Niet sproeien in de volle zon.
In koude winters kan het noodzakelijk zijn om jonge planten af te dekken, volwassen planten kunnen vorst goed verdragen, mits ze beschut staan. 
Geef geen mest om de bloei te bevorderen, dat geeft slappe scheuten.
In de herfst kan de plant door topstek worden vermeerderd.

Eigenschappen

Hoogte
150 - 200 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend