MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Bengaalse Hennep

Groeit in 1 tuin

Latijnse naam
Crotalaria juncea
Hoogte
1 - 1000 cm

Algemene omschrijving

Groenbemester

Om uw kostbare grond niet uit te putten is het wijs af en toe de grond braak te laten liggen. In zo'n periode is een groenbemesting ideaal: het brengt voeding in de grond door vaak aanwezige stikstofbinding; het onderdrukt onkruidgroei, bevordert bacterieleven, levert humus en werkt in sommige gevallen tegen schadelijke aaltjes.
Het nuttige wonder uit de tropen! Deze harde groeier kan wel tot 1,5 m hoog worden! De plant wordt in de (sub)tropen gebruikt als groenbemester, onkruidonderdrukker en nematodenbestrijder. In de zomermaanden zijn deze nuttige eigenscheppen dus ook in uw tuin ook van toepassing: de sterk groeiende beworteling geeft veel onkruiden geen kans en veel soorten aaltjes worden tot diep in de grond gedood. De plant is in staat om stikstof uit de lucht te binden en op te slaan in wortelknolletjes. Deze stikstof komt vrij als de plant wordt omgemaaid en/of ondergespit, de meeste stikstof is aanwezig als de plant net bloeit. Na 60cm groei gaat de plant zich vertakken, de uitbundige gele bloei gebeurt vooral in het bovenste deel van de plant: gele vlinderbloemen met een hoge sierwaarde! In India en Pakistan wordt dit gewas ook geteeld voor de vezel- en papierindustrie.

Berichten over deze plant

  • Maurits T.Maurits T.
    Bij Vreeken's Zaden (Dordrecht) vindt u woordelijk exact dezelfde tekst over de Crotalaria juncea (Bengaalse Hennep). Vraag is: wie pleegt hier plagiaat? mijntuin.org of vreeken.nl ? Ik heb dhr. Vreeken er eind mei jl. een mail over gestuurd, maar hij heeft mij nog geen verklaring gegeven. Ik vind … Lees verder »
    Vrijdag 11 Oktober 2013 om 23:04