MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Olijfwilg 'Turdus'

Elaeagnus umbellata 'Turdus'  • 

Foto: Olijfwilg 'Turdus'

De Olijfwilg 'Turdus' is een interessante bladverliezende bladverliezende heester die vooral vanaf september in het oog springt met zijn aantrekkelijke rode vruchten. Deze vruchten komen voort uit de roomwitte, sterk geurende bloemen die Elaeagnus umbellata 'Turdus' vanaf mei draagt. Het gebladerte is zilverkleurig. Het enige blad is. Aan het eind van het jaar toont de bladverliezende heester zich opnieuw kleurrijk wanneer de bladeren in de herfst geel kleuren.
De voorkeur van de oliewilg 'Turdus' gaat uit naar een zonnige standplaats met goed doorlatende tuingrond. Onder optimale omstandigheden groeit Elaeagnus umbellata 'Turdus' heesterachtig en bereikt een hoogte tot 4 m en een breedte van ongeveer 4 m.
Deze bladverliezende heester is een prachtig exemplaar.

De Olijfwilg 'Turdus' (Elaeagnus umbellata) vormt een ronde grote struik of een boom met een ronde kroon, met mooie grijsgroene bladeren met een zilvergrijze onderkant.
Kan ook goed als haag of vormboom toegepast worden.
Kan goed tegen (zee)wind en groeit zelfs op de armste gronden.
Hoogte na 10 jaar: 4 meter
Bloei: half mei tot juni met onopvallende crème kleurige bloemetjes, je ruikt ze meestal eerder dan dat je ze ziet, ruiken erg lekker, goede nectarleverancier.
Vrucht: De donkerrode vruchtjes met een zilveren glans zijn eetbaar , fris zuur van smaak (doen denken aan cranberry) en is rijk aan de vitamines A, C en E en bevatten veel antioxidanten. Vanaf half oktober plukrijp.

  • Bloeien: Opvallend
  • Bloeikleur: Geel
  • Kleurblad: Grijs
  • Gebruik: Drachtplant voor bijen, Geschikt om uit te leiden, Geschikt voor vormsnoei
  • Blad/Takken: Bijzondere takken / schors, Doorns / stekels

Eigenschappen

Hoogte
1 cm
Winterhard
Ja
Evergreen
Bladhoudend