MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Drakenkop

Groeit in 33 tuinen

Latijnse naam
Dracocephalum rupestre
Andere benamingen
Dracocephalum grandiflorum, Turkse Drakenkop
Hoogte
1 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Droog, Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

Dracocephalum rupestre is een echt apart plantje met zijn getande ronde, zacht behaarde bladeren. De drakenkop is winterhard. De plant groeit polvormig en wordt dertig tot veertig centimeter breed. De lilablauwe bloemen staan in tuilen aan een stengel.

  • Groeihoogte max. :    20 - 30 cm
  • Bloeikleur :    Violetblauw
  • Bloeimaand :    Juli, Augustus
  • Bladkleur :    Groen
  • Wintergroen :    Bladverliezend
  • Winterhardheid :    Goed winterhard
  • Standplaats :    Zon
  • Habitat :    Droge bodem, Normale bodem, Stenige bodem
  • PH bodem :    Neutraal

De nederlandse naam is Drakenkop, familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is helderblauw en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 40 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.

Plant voor een open ruimte. 
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Er zijn verschillende soorten. De plant verlangt een vochtige en voedzaam humusrijke grond. Een plaats langs een sloot of bij de vijver is ideaal voor deze prachtig bloeiende plant. Een vochtige grond is beslist noodzakelijk voor een goede groei en bloei. De plant groeit het beste op een plaats, die beschut is tegen al te felle zon.

Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. In een grote groep geplant komt een drakenkop het meeste tot z’n recht. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt.

Een drakenkop kan worden vermeerderd door het delen van de volgroeide pol. Het beste kan dit aan het begin van het voorjaar plaatsvinden. Een drakenkop is goed te combineren met onder andere: Astilbe,  Anemone, de  spoorbloem, de daglelie en de hartlelie.

Berichten over deze plant