MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Courgette 'Yellow'

Groeit in 892 tuinen

Latijnse naam
Cucurbita pepo 'Yellow'
Andere benamingen
Yellow Zucchini
Variëteit van
Courgette (Cucurbita pepo)
Hoogte
10 - 40 cm
Kleur
Winterhard
Neen
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

'Yellow Zucchini' is een mooie courgette met rechte, heldergele vruchten die een zeer goed van smaak en kwaliteit zijn. De planten groeien op elke grond maar het beste op een zonnige, beschutte plek met een goed doorlatende, voedzame grond. Niet alleen de volgroeide 15 tot 20 centimeter lange vruchten zijn eetbaar, ook de rijpe mannelijke bloemen, de nog heel kleine vruchten en de jonge bladeren kunnen gegeten worden.

TEELT
Zaaien vanaf eind april tot begin mei in potten, de grond tijdens het kiemen vochtig houden maar niet te nat! Vanaf eind mei of wanneer de plantjes drie blaadjes hebben kunnen ze uitplant worden in een kas, onder een polytunnel of in de volle grond, een plantafstand aanhouden van 100 x 100 centimeter. De plant is niet bestand tegen nachtvorst dus niet te vroeg buiten uitplanten.

STANDPLAATS
Telen op een beschutte, zonnige plek met een goed doorlatende en zéér voedzame grond. Regelmatig water geven en de grond niet laten uitdrogen.

OOGST
Oogsten kan vanaf eind juni, de jonge vruchten regelmatig plukken als ze ongeveer 15 centimeter lang zijn. Er worden dan steeds nieuwe vruchten gevormd tot in de herfst. 

Berichten over deze plant