MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Sierui 'Red Mohican'

Allium amethystinum 'Red Mohican'  • 

Foto: Sierui 'Red Mohican'

Foto: Sierui 'Red Mohican'

De Allium Red Mohican heeft een warme, bordeauxrode kleur. Deze bloem is heel uniek en maakt tijdens het bloeien een prachtige kuif van kleine bloemetjes. Hij bloeit vanaf begin juli en is ook zeer geschikt als snijbloem. Deze Allium kan wel 1.20 meter lang worden en is daarom in een border het meest geschikt achteraan. De bloembollen kunnen het beste in de maanden september-oktober in de grond worden gestopt.

De Red Mohican is een bordeauxrode allium. De bloeiwijze is uniek door zijn verscheidenheid in gedaantes. Met gebogen stengel die in lengte varieert tussen 1.50 -1.80 cm komt de allium Red Mohican in juli onderdanig op waarna hij op zijn eigen wijze trots gaat bloeien met als verrassing zijn bordeauxrode kuifje. Als toegift ontstaat er, na de bloei een groene waas van zaad die ervoor zorgt dat de plant zich volgend jaar weer laat zien. De Red Mohican is goed voor verwildering en hoeft niet gerooid te worden na de bloei. De Red Mohican vermeerdert zich namelijk via kleine klisters in de grond die zelf een plekje zoeken om de komende jaren op eigen wijze met hun kuifjes in uw tuin te laten zien.

Kleur: Rood- bordeaux achtige kleur bloem, met een aparte kuif op de bloem

Hoogte: Texelbol: 80-120 cm // Bloembol kraam: 150-180 cm

Bloeitijd: Texelbol: juni t/m juli daarna mooie droogbloem // Bloembol kraam: medio juli – augustus

Planttijd: Texelbol: september- oktober, 30 cm uit elkaar, 10-15 cm aarde boven de bol. // Bloembol kraam: november – december, 5 cm aarde op de bol, 10 – 15 cm afstand tussen de bollen

Verzorging:

De Red Mohican houdt van een zonnige of half schaduw plek op een waterdoorlatende grond.

Besmet de bollen met organische mest (zoals bloedmeel) zodat er nieuwe klister gevormd kunnen worden en de bloemen zich goed kunnen ontwikkelen.

Bronnen

Eigenschappen

Hoogte
80 - 120 cm
Kleur
Winterhard
Ja, Matig
PH
Kalkrijk
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend