MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Komkommer 'Gele Tros'

Groeit in 28 tuinen

Latijnse naam
Cucumis sativus 'Gele Tros'
Variëteit van
Komkommer (algemeen) (Cucumis sativus)
Hoogte
0 - 1000 cm

Algemene omschrijving

'Gele Tros' is een oud ras en een echte 'koude grond'-komkommer die het het beste doet in de volle grond, in de kas doet de gele komkommer het minder goed. De smaak is wat sterker dan die van de groene soorten en minder waterig, de pitten zijn meestal wat harder en groter. Gele komkommers zie je hier niet zo vaak, in Italië komen ze vaker voor en zijn ze bijna net zo gewoon als de groene. Het uiteinde van deze helder-citroengele komkommer kan soms (bij groeistagnatie) iets bitter worden, daarom de planten regelmatig water geven en de grond niet laten uitdrogen.


TEELT
Zaaien vanaf eind april in potjes of in bakken, vanaf eind mei uitplanten in de volle grond, een plantafstand van 40 centimeter en een rijafstand van 150 centimeter aanhouden. Wanneer de temperatuur hoog genoeg is (minimaal 15°C) is het ook mogelijk om vanaf half mei in de volle grond te zaaien.


STANDPLAATS
Telen op een beschutte, zonnige plek met een goed doorlatende en zéér voedzame grond. Regelmatig water geven en de grond niet laten uitdrogen.


OOGST
Voor een goede smaak op tijd plukken, dat kan vanaf augustus tot in september. De vruchten plukken zodra ze groot genoeg zijn en regelmatig doorplukken. Wanneer de vruchten niet op tijd geplukt worden komen er geen nieuwe bloemen en vruchten meer aan de planten.

Prima komkommer voor de buitenteelt met gele schil.

Zeer smakelijk maar maakt wel veel zaad.

Goede soort voor de inmaak.

Berichten over deze plant