MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Tomaat 'Resi'

Lycopersicon esculentum 'Resi'  • 

Foto: Tomaat 'Resi'

Foto: Tomaat 'Resi'

Zeer groeikrachtige buitentomaat. Roodglanzende cocktailtomaat.

Tomaat 'Resi' geeft ronde rode vruchten in het formaat van een wat grotere cherrytomaat (circa 20 gram zwaar), welke in kleine trossen aan de plant hangen. De zachte vruchten staan bekend om de zeer goede aromatische smaak die doet denken aan banaan of ananas. De eerste vruchten rijpen middelvroeg.

Tomaat 'Resi' is één van de weinige rassen met resistentie tegen de aardappelziekte (Phytophthora infestans), waardoor dit ras extra geschikt is voor buitenteelt in Nederland.

De jonge planten zijn compact en donkergroen en groeien uit tot groeikrachtige slanke volwassen planten met donkergroene bladeren. Ze groeien als een stamtomaat, zodat de dieven die worden gevormd moeten worden weggenomen.

Doordat de planten een slanke groeiwijze hebben, kunnen ze vrij dicht op elkaar worden geplant. Door de sterke groeikracht is het bij de teelt onder glas mogelijk om twee stengels per plant aan te houden. De planten zijn door de kleine vruchten in combinatie met de kleinere trossen slechts matig productief, maar gaan in het seizoen wel lang door met het produceren van nieuwe vruchten.

Eigenschappen

Hoogte
1 cm