MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Japanse Sierkers 'Spire'

Prunus 'Spire'  • 

Foto: Japanse Sierkers 'Spire'

De Prunus 'Spire' is een decoratieve, zuilvormige boom geschikt voor zowel een grote als een kleine tuin. Daarnaast is het een geschikte boom voor smalle straten. De zuilvormige kroon zal in de loop der jaren iets gaan inzakken, wat een breder geheel levert en zo in de zonnige lente- en zomermaanden een verkoelende plek in je tuin geeft. Wanneer de boom naar inziens te breed wordt kun je dit makkelijk bijisnoeien.  
Deze boom is een prachtig schouwspel bij jou in de tuin. In de maand april kun je genieten van een prachtige wolk van witte, roze bloesem, een echt lente gevoel. De jonge bladeren zijn bronskleurig die veranderen in groen. Vervolgens kun je in de herfst genieten van een prachtig kleuren schouwspel waarbij de bladeren naar oranjerood, paarsrood veranderen. De boom zal in de winter zijn bladeren verliezen, maar zal deze winter wel overleven om je in de lente weer een wolk van bloesem te laten geven. 

Onderhoud
De Prunus 'Spire' is zeer gemakkelijk in zijn onderhoud. Je hoeft de boom slechts te snoeien om hem in vorm te houden, doe dit wel regelmatig. Plant de boom op een zonnige tot licht schaduwrijke plek in je tuin. Alle grondsoorten zijn goed, maar het liefst een voedselrijke, humeus houdende en goed gedraineerde grond.  
 

Eigenschappen

Hoogte
1 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Kalkrijk, Neutraal, Zuur
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend