MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Dwergpalmetto

Sabal minor  • 

Foto: Dwergpalmetto

De Sabal minor is een langzaam groeiende palm die in het algemeen niet groter wordt als een struik. Het is één van de kleinste van de Sabals en erg populair vanwege zijn winterhardheid. Toch kunnen sommige exemplaren tot 2 meter groot worden.
De lange, geurige bloem verschijnt rechtop, uit de kroon van de bladeren en draagt tal van kleine, zwarte vruchten. Deze bloemen verschijnen vaak al bij vrij jonge planten.

De Sabal Minor verlangt naar een warme en zonnige plek. Geef hem wel een verhoogde standplaats waar hij 's winters niet te nat staat.
De Sabal Minor is redelijk winterhard. Een volwassen exemplaar in de volle grond kan in theorie temperaturen aan tot minimum - 13°c.
Wil u liever géén risico's nemen met uw prachtige kostbare aanwinst, dan stelt u zelfs een volgroeid exemplaar beter niet bloot aan temperaturen lager dan - 10°c.
Vooral jonge boompjes, maar ook nieuw aangeplante grotere exemplaren, voorziet u van de nodige winterbescherming van zodra de éérste vorst aanbreekt.
Hoe langer de Sabal Minor in je tuin staat, hoe beter hij gewapend zal zijn tegen de vrieskou tijdens onze wisselvallige winters.

Eigenschappen

Hoogte
10 - 200 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend