MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!

Afrikaanse Lelie 'Everpanthus Midnight Sky'

Foto: Afrikaanse Lelie 'Everpanthus Midnight Sky'

Groeit in 1 tuin

Latijnse naam
Agapanthus 'Everpanthus Midnight Sky'
Andere benamingen
Everpanthus®-serie
Hoogte
0 - 75 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon

Algemene omschrijving

Een Afrikaanse lelie die continu in bloei lijkt te staan: dat kan alleen de Everpanthus®-serie zijn. Deze spectaculaire Agapanthus zijn onderdeel van een lang veredelingsprogramma van De Wet Plant Breeders, en staan bekend om hun herbloei en extravagante én extra lange bloeiperiode. 

Onderdeel van de Everpanthus®-familie, is de intens gekleurde Midnight Sky. Niet alleen de kleuren van Midnight Sky zijn intens: hetzelfde geldt voor de bloei. Midnight Sky groeit sneller dan de standaard Agapanthus én produceert meer bloemkoppen. De bloemen en knoppen van Midnight Sky vallen direct in het oog met hun intens, donker paarsblauwe kleuren. Net als andere familieleden van de Everpanthus®-familie, heeft Midnight Sky een ongelooflijk lange bloeiperiode met goede herbloei, wat betekent dat je maanden aan een stuk van de intens paarsblauwe bloemen kunt genieten.

Everpanthus® Midnight Sky is de ideale Agapanthus voor potten en geeft een geweldige Mediterrane sfeer aan tuinen. Midnight Sky wordt zo’n 80 cm hoog en 70 cm breed wat haar een mooie keuze maakt voor de vasteplanten border, voor in potten op terras of voor in gemengde containers. 

Agapanthus Midnight Sky verzorgen:
Midnight Sky is hitte- en droogte tolerant en erg ziektebestendig. Zet Midnight Sky in de (volle) zon en in een goed doorlatende grond. Winterhard tot circa -12 ºC.