MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Roos 'Rush'

Groeit in 32 tuinen

Latijnse naam
Rosa 'Rush'
Andere benamingen
Syn. Lenmobri, Trosrozelaar, Heesterroos
Variëteit van
Roos (algemeen) (Rosa (algemeen))
Hoogte
100 - 150 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend

Algemene omschrijving

Een rechtstreekse afstammeling in eerste lijn van een botanische specie: Rosa multiflora, doch doorbloeiend, terwijl de specierozen maar één bloeiperiode kennen. Deze roos bloeit inderdaad door, de hele zomer tot zeer laat, soms tot in december. Hiermee wordt glansrijk een nieuw tijdstip op gebied van perkrozen ingeleid. Naargelang de snoeiwijze kan deze rozelaar voor perken of als heester gebruikt worden. De plantafstand in perken is 60 cm, wat zeer economisch uitvalt. Om als heester te gebruiken, laat men de plantafstand breder dan 1 m zijn. Vijf planten beslaan 1,50 m² en groeien 1,50 m hoog. Het volume wordt één bloeiend geheel. Fantastisch! De grote enkele bloemen in grote trossen bloeiend, zijn een veranderend roze met wit hart en doen charmant en fris aan. Nieuwe takken komen steeds weer uit het groeipunt en vernieuwen zodoende de bloei. De enorme bloeirijkheid en de bloeiwijze van deze variëteit verheffen haar boven het alledaagse. 

Lens Roses info hier

 • Grote, enkelvoudige roze trossen met een wit hart.
 • Enorm bloeirijk.
 • Hoogte: 100-150 cm.

Berichten over deze plant

 • Tom D.Tom D.
  Ik heb enkele heesterrozen staan, maar had nooit verwacht dat die tot 2 meter hoog zouden worden. Die rozen staan rond een fontein, en nu is deze fontein bijna niet meer zichtbaar. Ik zal deze rozen uitdelven en een kleiner exemplaar planten. Toch wel spijtig, want de bloemen zelf zijn prachtig.
  Lees verder »
  Zaterdag 26 Juli 2014 om 11:27
  •  1 reactie
  • Daniel V. Daniel V. Ik zou ze niet te kort snoeien.Mogelijk meer uitlopers ,en hierdoor lagere groei.Doch deze soort is een nogal flinke opgaande groeier,en is moeilijk laag te houden.
   Zaterdag 2 Augustus 2014 om 10:12
 • Lily B.Lily B. voegde een foto toe aan Roos 'Rush' (Rosa 'Rush').
  Foto: Roos 'Rush'
  Woensdag 2 Maart 2011 om 18:17