MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Meiraap 'Milanese Witte Roodkop'

Groeit in 70 tuinen

Latijnse naam
Brassica rapa 'Milanese Witte Roodkop'
Andere benamingen
Tuinraap Milanese, 'Purple top Milan', Milanese raapjes, Milan Rouge
Hoogte
1 - 1000 cm
Winterhard
Matig
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal

Algemene omschrijving

  • Een zomertype met wit knolvlees, de knolletjes zijn wit met een wijnrode topkleur.
  • Zaaien: maart t/m juli
  • Oogsten: van juni tot oktober.
  • Tip: laat geoogste knollen kunnen in zand worden bewaard.

De sappige Meiraap 'Milanese Witte Roodkop' (Brassica rapa) smaakt heerlijk zoet! Geweldig lekker in verschillende rapen recepten. Rapen bevatten ook nog eens heel weinig calorieën, goed voor de lijn dus! Deze raap is rauw ook heerlijk, bijvoorbeeld in salades. Maar ook vers, gestoofd en gewokt zijn rapen superlekker! Meiraap 'Milanese Witte Roodkop' is zeer geschikt voor de vroege teelt. 

Zaaiperiode in de vollegrond: maart – april voor vroege teelt, of juli- augustus voor herfstteelt. In een koude bak: februari - maart (voor nog vroegere teelt).
Kies voor zaaien van de rapen een deel van de moestuin uit dat in de winter rijk is bemest. Een zonnige plek is het beste.
Zaaien in de volle grond (bij voorkeur in de volle zon) kan in maart en april. Maak de aarde los tot minstens 30 cm diep. Maak een recht sleufje van ca. 1 cm diep. Plaats een steeketiket aan het begin van het sleufje en vermeng het zaad met droog scherp zand. Breng het zaad aan door tussen duim en wijsvinger in het sleufje te laten vallen. Zaai zo dun mogelijk en bedek het zaad met 0,5 cm aarde. Druk dit voorzichtig aan en besproei met water. Zaai meerdere rijtjes op 30 cm van elkaar.
Zaaien in een koude bak of kas kan al vanaf half februari plaatsvinden. Laat de rapen hierin opgroeien want rapen kunnen niet worden verplant. Zaai op dezelfde manier als hierboven beschreven.
Het zaad kiemt in 7 - 14 dagen. Dun na 2 tot 3 weken de zaailingen uit. Geef bij het uitdunnen elk plantje een ruimte van 15 cm.

Berichten over deze plant