MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Zonnehoed 'Green Jewel' +

Groeit in 237 tuinen

Latijnse naam
Echinacea purpurea 'Green Jewel'
Andere benamingen
Rudbeckia 'Green Jewel'
Variëteit van
Zonnehoed (Echinacea purpurea)
Hoogte
60 - 80 cm
Kleur
Winterhard
Matig
PH
Neutraal
Vochtigheid
Nat
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend
Planten tags

Algemene omschrijving

Echinacea purpurea ‘Green Jewel’ is een borderplant die prima in de volle grond groeit. Maak een ruim plantgat en maak de grond goed los. Verbeter arme tuingrond door er compost en koemestkorrels door te mengen. Zet de kluit van de zonnehoed op de juiste hoogte in het plantgat. De bovenkant van de kluit moet net iets onder het grondniveau komen. Vul het plantgat met aarde en druk stevig aan. Geef na het planten direct water. Echinacea purpurea ‘Green Jewel’ groeit en bloeit goed op een plekje in de volle zon in losse, voedzame grond.


Echinacea purpurea ‘Green Jewel’ in de border
De margriet-achtige bloemen van de zonnehoed ‘Green Jewel’ zullen door de bijzondere kleur enorm opvallen in elke border. Met de groene bloemen kunt u eindeloos combineren, groen past bij elke andere bloemkleur. Echinacea purpurea ‘Green Jewel’ gaat goed samen met andoorn (Stachys officinalis ‘Rosea’), floxen, riddersporen en siergrassen. De zonnehoed is zeker indrukwekkend in grote groepen.
Bron: http://www.bakker-hillegom.nl
 

Er is wel vaker naamsverwarring in de plantenwereld, dankzij taxonomische indelingen die nogal eens gewijzigd worden. Over het algemeen kan je in dit geval zeggen dat de Nederlandse naam Zonnehoed voor beide soorten wordt gebruikt. Rudbeckia zou de oorspronkelijke (verouderde) botanische naam zijn, waaronder ooit ook de Echinacea geclassificeerd werd. Het zijn echter twee verschillende planten met verschillende kenmerken, die allebei onder de Asteraceae vallen. Om de verwarring nog groter te maken : met Rudbeckia, zoals hij nu nog wel eens in de volksmond genoemd wordt, wordt tegenwoordig vaak bedoelt de geel-okertinten ( vandaar gele Zonnehoed) terwijl de Echinacea zich vaak vertoont in rood-paarse of witte tinten ( rode Zonnehoed). Door allerlei kruisingen zijn er inmiddels diverse prachtige hybriden / tinten ontstaan, zoals de Green Jewel. En kan je eigenlijk dan niet meer aanduiden of het een Rudbeckia dan wel een Echinacea is.

bron: Christine

Berichten over deze plant