Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Foto: Wolfsmelk (algemeen)

Foto: Wolfsmelk (algemeen)
Foto: Wolfsmelk (algemeen)
Foto: Wolfsmelk (algemeen)

Omschrijving :
Winterhard.
Hoogte tot 1,5m en 1m breed. Heeft wel wat ruimte nodig met de jaren. Ronde tuilen met lichtgeelgroene bloemen . Juli / sept.
De bladeren zijn afhangend smal lijnvormig en staan gekransd rondom de stengel. Het is wat je noemt een 'architectonische plant'. Elke stengel met bladeren en bloemen staat apart. Aan de tweejarige stengels komen het ene jaar grijsgroene bladeren en het jaar daarop komen daarbij de bloemen. Woekerende plant via worteluitlopers.

Plantvoorschriften :
Zon / halfschaduw. In het voorjaar , ongeveer 30cm uit elkaar . In vochtige goed doorlatende liefst humusrijke grond . Goed te combineren met alchimilla mollis en hosta soorten.

Verzorging :
Starten uit zaad of door delen in voorjaar of herfst - aan de tweejarige stengels komen het ene jaar bladeren en het volgende jaar bloemen
Tussen andere planten moeten de woekerende wortels in toom gehouden worden . Eventueel de wortels afsteken . Gebruik een spade en steek verticaal rond de plant , haal dan de afgestoken worteldelen en spruiten uit de grond met een tuinvork. Haal ze zoveel mogelijk weg, anders groeien ze weer aan.
Extra voeding is niet nodig.
In de zomer kunnen de uitgebloeide bloemschermen verwijderd worden.
Giftig: het witte melksap kan irritaties veroorzaken, dus handschoenen dragen.

Eigenschappen

Hoogte
100 - 150 cm
Kleur
  •   
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon
halfschaduw
Evergreen
Bladverliezend

 

1 varieteit van deze plant

In de webshop