MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Lampenpoetser 'Alba'

Groeit in 492 tuinen

Latijnse naam
Liatris spicata 'Alba'
Hoogte
60 - 70 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Droog
Licht
Zon
Evergreen
Bladverliezend
Planten tags

Algemene omschrijving

De cultivar Liatris spicata ‘Alba’ is gelijk aan de Liatris spicata, maar bloeit wit.
Het bijzondere van Liatris is dat hij van boven naar beneden bloeit. Als de hele bloeiaar is gevormd in juli en augustus, gaan eerst de bovenste bloempjes bloeien, daarna die eronder enz. 
Liatris spicata komt uit het oosten van Noord-Amerika. Deze soort wordt veel geteeld en is heel bekend als lilaroze snijbloem. De stevige stengels worden tot ongeveer 80 centimeter hoog
Liatris heeft zijn oorsprong in het oostelijk prairiegebied in Noord-Amerika. Sommige soorten worden bijna 1,5 meter hoog, andere halen net 50 centimeter. De meeste bloeien met paarse, violette, roze of witte tinten. De bloemhoofdjes staan dicht op elkaar en vormen met elkaar een lange aar. Mooi in een groep, maar als zijn natuurlijke leefomgeving meer benaderd wordt en de plant tussen verschillende siergrassen staat, komt hij ook goed tot zijn recht.

Liatris spicata ‘Alba’ onderhoud
Een zonnige standplaats is noodzakelijk voor de Liatris spicata ‘Alba’, maar aan de grond worden eigenlijk geen eisen gesteld. Probeer in de winterperiode wel wateroverlast te voorkomen, omdat de wortels daardoor kunnen gaan rotten. 
In het voorjaar kun je organische mest geven waaruit de voedingsstoffen slechts langzaam vrij komen. Verder heeft Liatris weinig verzorging nodig
Na de bloei kun je de bloemen verwijderen. Het scheuren van de plant kan het beste in de winter gedaan worden.

De Liatris spicata 'Alba' behoort tot de familie Asteraceae. De Nederlandstalige naam van deze Liatris is Knopige slangenwortel. De Liatris spicata 'Alba' heeft een groen blad en een wit kleurige bloem.
De Liatris spicata 'Alba' heeft droog-vochthoudend matig voedselrijk grond nodig.
De beste plek voor deze vaste plant is: zon.
 

Berichten over deze plant