Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

Snoeien

Van begin Maart tot eind Maart    · eenmalig

In de eerste twee jaar worden klimrozen niet gesnoeid. Laat je het daarna ook achterwege, dan zullen takken verhouten waardoor de onderkant kaal wordt.

Derde en volgende jaren: Spaar alle hoofdtakken van vorig jaar (oud hout), want zij bloeien het jaar erop het best. Ze zijn te herkennen aan hun groene kleur en ze hebben nog geen zijscheuten.

Alle zijtakken op de hoofdtakken knip je af tot op 3 à 5 centimeter.

Snoei tenslotte een slechte of sterk houtachtig geworden oude tak terug tot de grond. Streef naar 3 tot 5 gesteltakken per kant.

Verwijder tijdens het groeiseizoen de uitgebloeide bloemen door de rozen te knippen tot op het eerste 5-tallige blad.

Wild opschot, te herkennen aan zijn oorsprong aan de voet van de roos en aan zijn afwijkende uiterlijk, dient direct zo dicht mogelijk bij de oorsprong verwijderd te worden. Lange scheuten zorgvuldig opbinden en jaarlijks meer horizontaal uitbuigen voor een optimale bloei..

Goed mesten zodat er uit de basis nieuwe krachtige scheuten ontstaan die volgend jaar zorgen voor de mooiste bloei. Deze scheuten zijn in het begin breekbaar en dienen voorzichtig opgebonden te worden. Het enige waar 'New Dawn' wel eens last van heeft, zijn bladvlekken. Daar is weinig aan te doen.

 

In onze shop