MijnTuin.org
Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?
Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden
Registreer je nu gratis!
Foto: Amerikaanse sering 'Concha'

Groeit in 1329 tuinen

Latijnse naam
Ceanothus 'Concha'
Hoogte
1 - 1000 cm
Kleur
Winterhard
Ja
PH
Neutraal
Vochtigheid
Normaal
Licht
Zon, halfschaduw
Evergreen
Bladhoudend
Planten tags

Algemene omschrijving

Algemene omschrijving

Opgaande, halfhoge struik klein, donkergroen blad. De hoogte na 10 jaar is 150 cm. De bloemkleur is blauw. Deze plant is matig winterhard. De bloeiperiode is juni - augustus.

Vereisten

Ze geven de voorkeur aan een warme, zonnige en beschutte plaats in de tuin op een lichte, goed doorlatende, kalrijke grond. Ze zijn ik koude winters wat vorstgevoelig, maar een kleine snoeibeurt in het voorjaar doet de schade gauw verdwijnen.

Onderhoud

Bemest de Amerikaanse sering in de vroege zomer en het vroege najaar met koemest korrels.

Bloeien

Deze plant bloeit van begin mei tot half juli en is dan rijkelijk voorzien van trossen paars/blauwe bloemen.

Snoeien

De struik verdraagt snoei goed. Je moet er echter wel rekening mee houden dat de struik bloeit op oud hout. Alle takken die je snoeit zullen datzelfde jaar niet bloeien. Snoeien kan dan ook het best na de bloei gebeuren. Het is mogelijk om een muur te laten begroeien met Ceanothus, hiervoor moet je hem dan wel in vorm snoeien. Na de winter kunnen eventuele dode takken direct verwijderd worden. Dikke hoofdtakken (dikker dan 2 cm) zullen bij afzagen/ knippen geen scheuten meer vormen.

Bij een jonge plant snoei je in het eerste voorjaar na de aanplant beschadigde en zwakke takken terug. De sterke hoofdtakken kort je 1/3 in. Voor het verdere onderhoud van de heester snoei je regelmatig om ervoor te zorgen dat er regelmatige bloei plaatsvindt en de heester voldoende licht blijft vangen. Ceanothus die in lente of vroege zomer bloeit wordt na de bloei gesnoeid midden in de zomer. De soort die midden in de zomer tot in de herfst bloeit wordt in het voorjaar gesnoeid. Alle bloeiende takken worden 1/3 ingekort. Een verwaarloosde Ceanothus, die aan de onderkant kaal is geworden kan niet meer opgeknapt worden met verjongingssnoei. Het is beter om de plant te vervangen zodra hij lelijk is geworden.

Berichten over deze plant