MijnTuin.org

Wil ook jij specifieke informatie ontvangen over jouw tuin?

Heb je reeds een MijnTuin.org account? Aanmelden

 • Vlinderstruik 'Royal Red' bemesten

  • Van begin Mei tot eind Mei     Eenmalig

   Handje organische mest aan het begin van het groeiseizoen.

 • Vlinderstruik 'Royal Red' bloeien

  • Van begin Augustus tot eind Oktober

   De plant wordt vlinderstruik genoemd omdat de plant veel vlinders aantrekt, een andere benaming is herfstsering genoemd omdat de bloeiwijze op die van de seringen lijkt. De plant bloeit met langwerpige bloeiwijzen van juli tot september, de bloemen zijn paars, roze, wit of geel - de witte en paarse variant komen het meeste voor.

   Bron: Wikipedia

 • Vlinderstruik 'Royal Red' snoeien

  • Van begin Maart tot eind Maart     Eenmalig

   Hoogte: 250 cm

   Standplaats: Zon, half schaduw

   Snoeien: voorjaar

   De meeste vlinderstruiken bloeien op eenjarig hout. Wanneer u de uitgebloeide aren of pluimen wegknipt, zal dit de bloei verlengen omdat de struik dan steeds weer nieuwe bloemen ontwikkelt. In het voorjaar kunt u na de vorstperiode ( april) de Vlinderstruik tot 50 cm boven de grond terugsnoeien. U hoeft niet bang te zijn dat de struik deze rigoureuze snoei kwalijk zal nemen. Zodra het warmer wordt, zullen er vanuit de bladknoppen nieuwe takken groeien die dan later in het jaar bloemen zullen dragen. Deze verjongingssnoei bevordert de conditie van de Vlinderstruik en u kunt dit ieder jaar opnieuw doen. De laatste bloemaren laat u in het najaar aan de struik omdat zij hem tegen de vorst beschermen.

   Wanneer u deze verjongingssnoeit niet toepast, zal de struik gauw verhouten en weinig bloeien.
   Een bijzondere snoeimethode vraagt Buddleja alternifolia. Deze heester bloeit namelijk op tweejarig hout. Alle uitgebloeide takken worden direct weggeknipt.Alleen enkele takken met jonge scheuten houdt U aan. Deze soort bloeit reeds in juni.

   Bron: Tuinen.nl